Det lille Danske Træhus

Selv om det er et lille hus, er det et „stolt“ hus. Et hus der inviterer og ikke vender ryggen til de forbipasserende. Huset er projekteret miljørigtigt med hensyn til valg af materialer og opførelsesmetode, ligesom arbejdskraften er hentet lokalt.

Huset er opført med maksimaludnyttelse af solens passive energi. Store sydvestvendte glaspartier og solvarmeanlæg opvarmer både husets rum- og brugsvand.

Planløsningen er åben med små sekundære rum og store primære rum. I rummene er der lagt vægt på lyse overflader med hvide lofter og vægge. Gulve i oliebehandlet kirsebærtræ og koksgrå fliser med lyse fuger i vådrum. Stort lysindfald og god fysisk og visuel kontakt til udearealerne.

Husets væsen karakteriseres udefra af traditionelt håndværk i et moderne formsprog med klassiske undertoner. Eksempelvis er huset inspireret af det traditionelle svenske længehus i to etager med lavtsiddende vinduer i de høje trempelvægge på førstesalen Tilført er de to lave sidebygninger med sekundære rum mod nord og englasstue mod syd.

I de udvendige overflader er inspirationen hentet i det lokale fiskermiljø. Taget er tækket med tagpap som på fiskerskurene, og yder- væggene er beklædt med vandret brædde- beklædning på klink som på fiskerbådene langs kysten.

Brædderne er udført af otte tommer brede olie- behandlede cedertræsbrædder. Kvist, gelænder og tagrender, samt nedløb udføres i zink. På den måde tilføres huset, sammen med de store solorienterede hvide glaspartier, den nutidige karakter.

Træspånhuset

Bjælkehuset

Bygget på en svensk bjergside i tømmer og med græstag. Den store træterrasse omfavner huset og skaber en unik udsigtsplatform mod alle verdenshjørner. Lyset er afgørende for huset med den enkle og hyggelige indretning med brændeovn, hems og ikke mindst den karakteristiske tømmerkonstruktion.

Tilbygning til træsommerhus

Sommerhuset har udsigt over Roskilde Fjord. To gæsteværelser tilføjet som selvstændige gæstehuse med en glasgang som forbindelse til hovedhuset. Gæstehuset underordner sig hovedhuset, og de ens facadebrædder giver et samlet og roligt helhedsindtryk.